Piano Life Saver System


Piano Life Saver System van Dampp-Chaser

Wereldwijd worden er momenteel bijna 1.000.000 piano's en vleugels met een Piano Life Saver System tegen klimaatschommelingen beschermd.
Onzichtbaar geïnstalleerd in de piano werkt het systeem in stilte om te zorgen voor de volgende voordelen:
 • Stabilisering van de stemming door vermindering van de werking van het klankbord, waardoor de stemvastheid wordt verlengd.
 • Toonvastheid en speelaard worden aanmerkelijk verbeterd.
 • Bescherming tegen roest op de snaren en metalen onderdelen.
 • Lijm- en viltdelen worden in goede staat gehouden.
 • Beschermt de waarde van de piano of vleugel vele jaren.


Klimaatbeheersing voor piano en vleugel gemaakt in de USA

Belangrijke piano- en vleugelfabrikanten zijn het eens over de voordelen van het Piano Life Saver System van Dampp-Chaser:

 • bechstein
  "In situaties met een wisselende vochtigheid, helpen de Systemen van Dampp-Chaser om op efficiënte wijze de buitengewone klankkwaliteit en investeringswaarde van Bechstein piano’s en vleugels te behouden."
  Bechstein
  Bechstein
 • bluthner
  "Het Piano Life Saver System helpt de luchtvochtigheid bij de piano te beheren, helpt schade te voorkomen en zijn waarde te behouden."
 • bosendorfer
  "Het luchtvochtigheidbeheersingssysteem van Dampp-Chaser compenseert effectief klimaatwisselingen in de piano en is daarom bevorderlijk voor stabiliteit en voor betrouwbaarheid op lange termijn."
  Bösendorfer
  Bösendorfer
 • fazioli
  "Fazioli vleugels worden per stuk met de hand gebouwd, waarbij materialen van topkwaliteit worden gecombineerd met het beste vakmanschap en de beste technologie. Ondanks dat onze vleugels gebouwd worden volgens strikte normen om schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid op te vangen, herinneren wij er onze klanten altijd aan dat het veel beter is om de vleugel te beschermen tegen ernstige klimaatomstandigheden. Om deze reden adviseren wij het Piano Life Saver System speciaal om de zangbodem te beschermen tegen extreme schommelingen in vochtigheid."
  Fazioli
  Fazioli
 • kawai
  "Uw Dampp-Chaser luchtvochtigheidbeheersingssystemen zijn de beste en meest nauwkeurig ontworpen systemen die we ooit gezien hebben."
  Kawai
  Kawai
 • petrof
  "Petrof beveelt het Dampp-Chaser Systeem in Petrof piano’s aan om de stemvastheid en de stabiliteit van de afregeling te versterken, met name in piano’s die staan op plaatsen die onderhevig zijn aan grote veranderingen van luchtvochtigheid of bij extreem hoge of extreem lage luchtvochtigheidniveaus. Zonder zo’n systeem is het heel moeilijk de luchtvochtigheid te beheersen in de onmiddellijke omgeving van de piano."
 • sauter
  "Het Piano Life Saver System helpt om de buitengewone klank, de verfijnde aanslag en de unieke expressiviteit te behouden van handgebouwde Sauter piano’s en vleugels."
 • schimmel
  "De beste manier om de waarde van goede piano's en vleugels te behouden is een automatische regulering van de luchtvochtigheid binnenin het instrument; het systeem van Dampp-Chaser."
 • seiler
  "Het Piano Life Saver System zorgt er mede voor dat de regulering en stemming van hoogwaardige instrumenten bewaard blijft. Daarmee wordt het specifieke klankkarakter, wat het product in zich heeft, behouden. Eveneens wordt de waarde van het instrument verzekerd."
 • steingraeber
  "Bij de bouw van Steingraeber piano’s en vleugels gebruiken wij uitsluitend houtsoorten en andere natuurlijke materialen van hoge kwaliteit, Het Dampp-Chaser Systeem helpt schade aan onze instrumenten te voorkomen in ernstige klimaatomstandigheden, speciaal in een te droge omgeving."
  Udo Steingraeber
  Steingraeber
 • steinway
  "De installatie van een Dampp-Chaser vochtigheidscontrolesysteem voor de piano kan, naar onze mening, zorgen voor een mate van klimaatbeheersing die op een andere wijze niet bereikbaar is."
  Steinway & Sons
  Steinway & Sons
 • yamaha
  "Yamaha onderschrijft volledig het gebruik van zulke systemen bij Yamaha piano’s en vleugels in gebieden die onderhevig zijn aan grote schommelingen in de luchtvochtigheid."
  Yamaha
  Yamaha

Piano Life Saver System van Dampp-Chaser

 
Het Piano Life Saver System van Dampp-Chaser wordt uitsluitend door professionele pianotechnici of -stemmers geïnstalleerd. In de Benelux zijn ruim 120 pianotechnici geautoriseerd om deze systemen te installeren. Zie hier voor een lijst met Piano Life Saver System inbouwspecialisten, er is er ook een bij u in de omgeving! Ook kunt u hier kosteloos de 18-pagina's dikke gratis brochure aanvragen.